Ultra Puur water

Ultrapuur water zorgt voor betrouwbare resultaten

Elke dag gebruiken wetenschappers over de hele wereld water voor een groot aantal doeleinden. Maar de kwaliteit van dit reagens is te belangrijk om te negeren - verontreinigingen en variabiliteit in laboratoriumwater brengen te veel resultaten in gevaar.

Water bevat een groot aantal verontreinigingen

Vanwege zijn ongelooflijke oplosmiddeleigenschappen, vermengt water zich met en lost een grote verscheidenheid aan stoffen op - wat betekent dat laboratoriumwaterbronnen veel verschillende verontreinigingen bevatten. Zelfs sporen van onzuiverheden kunnen een groot aantal wetenschappelijke toepassingen beïnvloeden, waardoor uw resultaten in gevaar komen.

Waterbronnen zijn zeer variabel

Drinkwater moet voldoen aan de lokale regelgeving en moet een acceptabele helderheid, smaak en geur hebben. Dit wordt bereikt door natuurlijke waterbronnen, zoals reservoirs, rivieren of ondergrondse watervoerende lagen, te behandelen via een reeks stappen, die variëren met de waterbron, lokale en nationale regelgeving en de keuze van technologieën. Het is dus gemakkelijk te begrijpen dat water aanzienlijk zal verschillen van de ene geografische locatie tot de andere - en het kan zelfs van seizoen tot seizoen veranderen. Water is een bron van variabiliteit in je experimenten die je niet kunt negeren.

 

Wat is ultrapuur water?

Ultrapuur water (UPW) is water dat tot hoge specificatie is gezuiverd. Het water bevat standaard alleen H20, evenals een uitgebalanceerd aantal H+ en OH- ionen. Het heeft een soortelijke weerstand van 18,2 MΩ.cm, TOC < 10 ppb en kiemgetal <10 CFU/ml. Om als ultra puur water te worden aangemerkt, mag water geen aantoonbare endotoxinen bevatten. Dit niveau van zuiverheid maakt het een perfect reagens voor laboratoriumwerk.

 

Waarom zou u zich zorgen maken over onzuiverheden in uw laboratoriumwater?

 

Ultrapuur water, ook wel Type 1 Water genoemd, bereikt de theoretische ideale zuiverheidsniveaus, met een soortelijke weerstand van 18,2 MΩ.cm, TOC < 10 ppb en bacteriegetal <10 CFU/ml. Endotoxinen worden ook verwijderd en als zodanig bevat ultrazuiver water doorgaans < 0,03 EU/ml, met nucleasen en proteasen op niet-detecteerbare niveaus. Ultrapuur water is een essentieel en kritisch reagens dat wordt gebruikt in veel zeer gevoelige wetenschappelijke toepassingen zoals HPLC, LC-MS, GC-MS, GFAAS, PCR en zoogdiercelcultuur, evenals klinische analysers.

 

Waar wordt ultrapuur water voor gebruikt?

 

UPW wordt het meest gebruikt in de halfgeleider- en farmaceutische industrie, hoewel het een ideale oplossing is voor elk werk in het laboratorium. De mate van zuivering maakt het veelzijdig voor zeer gevoelige toepassingen.
Toepassingen die UPW gebruiken, zijn onder meer:

 

-Hoge prestatie vloeistofchromatografie (HPLC)
-Vloeistofchromatografie – massaspectrometrie (LC-MS)
-Gaschromatografie – massaspectrometrie (GC-MS)
-Grafietoven Atomic Absorptie Spectroscopie (GFAAS)
-Polymerasekettingreactie (PCR)
-Immunochemie (ICC)
-Zoogdier celcultuur
-Klinische analysatoren
-Trace analyse

 

Hoe helpt ultrapuur water chromatografie?

 

De verbeterde gevoeligheid van veelgebruikte geavanceerde chromatografietechnieken, zoals LC-MS en High-Performance Liquid Chromatography (HPLC), vereist water van de hoogste zuiverheid. Dat komt omdat een verscheidenheid aan verontreinigingen, waaronder opgeloste gassen, deeltjes, colloïden, bacteriën en organische verbindingen, de gegevensuitvoer kunnen schaden, zoals het produceren van hogere achtergrondwaarden of direct interfereren met de analyses. Dit maakt ultrapuur water van vitaal belang voor het beschermen van de betrouwbaarheid van uw vloeistofchromatografietoepassingen.

 

Hoe helpt ultrapuur water bij de traceringsanalyse?

 

Bij sporenelementenanalyse worden zeer lage (sporen)concentraties van bepaalde chemische elementen in een monster gedetecteerd. Dit vereist zeer gevoelige en nauwkeurige analytische technieken, met detectieresoluties die zo laag zijn als delen per biljoen! Maar het nadeel van deze zeer gevoelige detectie is dat de gegevensoutput nadelig kan worden beïnvloed door zelfs kleine hoeveelheden verontreiniging door extra elementen of ionen. Dit omvat het veroorzaken van fouten in blanco's en kalibratiemonsters, of kunstmatig hoge monsterconcentraties. Daarom moet de betrouwbaarheid van sporenelementenanalyse worden beschermd met ultrapuur water dat vrijwel vrij is van onzuiverheden.
Het is aangetoond dat ultrapuur water dat wordt afgegeven door de waterzuiveringssystemen van Rephile vrij is van sporenverontreinigingen om te voldoen aan de eisen van instrumenten die worden gebruikt voor de analyse van sporenelementen.

 

-Weten welke kwaliteit water u nodig heeft voor uw werk?
-Op zoek naar een lokale leverancier van ultrapuur water?
-Vind vandaag nog een goedgekeurde partner

 

Waarom ultrapuur water gebruiken?

 

Ultrapuur water bevat geen verontreinigingen of onzuiverheden, die beide aanwezig zijn in gemiddeld drinkwater. De soorten verontreinigingen die in uw water aanwezig zijn, en de hoeveelheid, kunnen afhangen van waar het water vandaan komt. De aanwezigheid van onzuiverheden en verontreinigingen kan ernstige gevolgen hebben voor uw gegevens. Door ervoor te zorgen dat u water gebruikt dat voldoet aan een hoge mate van zuiverheid, elimineert u elke sabotage van uw gegevens en zorgt u voor betrouwbare, nauwkeurige resultaten.

 

Zijn er risico's bij het gebruik van ultrapuur water?

 

De samenstelling van ultrapuur water maakt het vrij onstabiel, omdat water niet graag in een ultrapuur staat is. Wanneer dit water in contact komt met onzuiverheden en mineralen, zoals organische en anorganische verbindingen, probeert het deze op te nemen in zijn structuur. Je wilt dus voorzichtig zijn met hoe je het opslaat, zodat het risico op besmetting minimaal is en je water ultrapuur blijft.

 

Wat is het proces bij het maken van ultrapuur water?

 

Er zijn een aantal gedetailleerde processen voltooid bij het zuiveren van water. Bij elke behandeling worden de verontreinigingen in het water verder verminderd en de zuiverheid verhoogd. De duur van dit proces hangt af van het niveau van onzuiverheid voordat het zuiveringsproces begint. Zodra alle ongewenste verontreinigingen zijn verwijderd, kan het water direct worden gebruikt of worden bewaard totdat het nodig is.

 

Waarom Repile Ultrapuur Water gebruiken?

 

Bij LWTN begrijpen we hoe cruciaal het is voor wetenschappers om toegang te hebben tot ultrapuur water, of wat voor waterkwaliteit ze ook nodig hebben voor hun werk. Wanneer ze worden gecombineerd, kunnen de technologieën die in Rephile-apparatuur worden gebruikt, onzuiverheden uit het water verwijderen tot extreem lage niveaus; sommige technologieën richten zich op specifieke verontreinigingen, terwijl andere een breder spectrum aan doelen hebben. Om de juiste waterzuivering te bereiken